Havezate Den Alerdinck

Na een prachtige oprijlaan openen zich de poortdeuren naar Historische Buitenplaats Den Alerdinck voor u. Ervaar hier de rust, charme en mooie natuur van een eeuwenoud landgoed. Op deze historische buitenplaats vindt u een havezate, een historisch koetshuis, verschillende bijgebouwen en een Engelse landschapstuin.

Een havezate (of havezathe) is een versterkt landhuis of boerderij met land. In vroeger tijden moest men in het bezit zijn van een havezate om tot een ridderorde toegelaten te worden. De slotgracht is een specifiek kenmerk van een havezate, aangezien het landhuis of kasteel verdedigbaar moest zijn.
Alle gebouwen zijn na een 12 jaar durende verbouwing in volle glorie hersteld, waarbij tevens moderne voorzieningen zijn aangebracht met inachtneming van historische details. Dit betekent dat u kunt genieten van de grandeur van weleer, maar ook van hedendaagse faciliteiten.

Het omringende landgoed van 35 hectare biedt u uitgebreide wandel- en fietsmogelijkheden en de gelegenheid om de groene natuur van nabij te beleven. Geniet van een prachtige wandeling langs de 3 kilometer lange slotgracht, ontdek het voor de regio Salland zo kenmerkende coulissenlandschap, bezoek de nabijgelegen historische Hanzesteden of ga met de kinderen naar één van de leuke attractieparken in de omgeving.

shadow